Επιβεβαίωση αναφοράς Σύνολο επιβεβαιώσεων: 2
ΠεριγραφήΤην περασμένη Παρασκευή πήγα τον εγγονό μου στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο πάρκο της Κερασούντος. Λόγω μη συντήρησης του τάπητα έχουν ανασηκωθεί οι άκρες με αποτέλεσμα πολλά παιδάκια, όπως και ο εγγονός μου, να σκοντάφτουν και να πέφτουν με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους. Επίσης σας επισημαίνω ότι σε όλο τον χώρο της παιδικής χαράς υπάρχουν διάφορα αντικείμενα (σίδερα, βίδες κλπ) που προεξέχουν και ότι το έδαφος είναι ανομοιόμορφο (αλλού στρωμένο, αλλού όχι), υπάρχουν διασκορπισμένες πέτρες και λείπουν κομμάτια από τον τάπητα, που σηματοδοτούν άμεσο κίνδυνο για όλα τα παιδάκια που παίζουν στον χώρο. Επειδή το θέμα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητάς σας και επειδή οποιοσδήποτε σοβαρός τραυματισμός θα οφείλεται σε παραλείψεις των αρμοδίων υπηρεσιών και οργάνων σας, θεμελιώνοντας τόσο προσωπική ευθύνη όσο και ευθύνη αποζημίωσης για τους εμπλεκόμενους (παιδιά-γονείς) ΠΑΡΑΚΑΛΩ να φροντίσετε για την άμεση συντήρηση όλου του εξοπλισμού της παιδικής χαράς, όπως και για την φροντίδα αδειάσματος του κάδου απορριμμάτων, ο οποίος σχεδόν πάντα ξεχειλίζει από σκουπίδια.
Είναι το μικρότερο δείγμα σεβασμού προς τους πολίτες της Καλαμαριάς αλλά και υποχρέωση της Διοίκησης του Δήμου, ειδικά επειδή πρόκειται για ένα από τα τμήματα του Δήμου που έχουν κριθεί από τον ίδιο τον Δήμο ως ακριβότερα, με ορισμό αντίστοιχης υψηλότατης Τιμής Ζώνης, και με φυσική συνέπεια την είσπραξη αντίστοιχων αυξημένων δημοτικών τελών.
Αναμένω την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, με την αντίστοιχη ενημέρωσή μου.
Μαρία Τσικοπούλου
ΥΣ. Έχω πολλές φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα παραπάνω αλλά η εφαρμογή σας δεν μου επιτρέπει την επισύναψη παραπάνω του ενός αρχείων.
ΚατηγορίαΣυντήρηση παιδικών χαρών
ΔιεύθυνσηΠάρκο Κερασούντος
Κατάσταση Κλειστή
Δημιουργήθηκε4 Οκτ 2017, 12:23:07 μ.μ.
Ενημερώθηκε19 Οκτ 2017, 10:58:55 π.μ.
Τραυματισμός σε παιδική χαρά του πάρκου της Κερασούντος

Παρακαλώ συνδεθείτε για να προσθέσετε το σχόλιό σας

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας

(Διαχειριστής)
19 Οκτ 2017 - 10:58
H συγκεκριμένη παιδική χαρά, δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα στον Δήμο από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρά τις επανειλημμένες ενέργειες του. Ως εκ τούτου ο Δήμος, ως μη ιδιοκτήτης, δεν νομιμοποιείται σε οποιαδήποτε δαπάνη σχετικά με την αναβάθμιση της παιδικής χαράς. Άλλως, η μόνη επιλογή είναι το σφράγισμα της παιδικής χαράς, μέχρι την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την παραχώρηση στον Δήμο Καλαμαριάς. Εν τούτοις, ο Δήμος θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης, με τα μέσα που διαθέτει, όπως εξ΄ άλλου συμβαίνει μέχρι σήμερα. Ηδη έχει γίνει καθαρισμός με μηχανικό εξοπλισμό του τάπητα από τα χώματα, φύλλα και τυχόν πέτρες. Επιπλέον απομακρύνθηκαν οι πλάκες που οι άκρες τους είχαν ανασηκωθεί και αντικαταστάθηκαν από άλλες. Επιπροσθέτως αποκαταστάθηκαν τυχόν προεξοχές από διάφορα αντικείμενα (σιδερένιες βάσεις, βίδες). Το θέμα με το άδειασμα των μικρών κάδων απορριμάτων, έχει δοθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας για την σχετική και πρέπουσα φροντίδα. Σε ότι αφορά στην άποψή σας, ότι ο Δήμος Καλαμαριάς έχει κρίνει και ορίσει υψηλή Τιμή Ζώνης των ιδιοκτησιών σας σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας δεν έχει καμιά εμπλοκή στην αντικειμενική Τιμή Ζώνης η οποία προσδιορίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών. Τα Δημοτικά Τέλη που εισπρατει ο Δήμος μας είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας του κάθε δημότη μας και ανεξάρτητα απο την αντικειμενική Τιμή Ζώνης. Τέλος το θέμα του Υ.Γ. επίσης γνωστοποιήθηκε στην αντίστοιχη Διεύθυνση Μηχανογράφησης & Πληροφορικής του Δήμου μας και αυτή η εφαρμογή/πλατφόρμα 4myCity δεν έχει κάποιο άνω όριο για την επισύναψη φωτογραφιών, μπορεί κανείς να ανεβάσει όσα αρχεία από φωτογραφίες επιθυμεί.

Κλειστή
Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας

(Διαχειριστής)
05 Οκτ 2017 - 12:19
Η αναφορά εξετάσθηκε, εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου και εμφανίζεται πλέον δημόσια.

Νέα