| Περιγραφή | Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα έργα ανάπλασης στην οδό Ερυθρού Σταυρού.
Τα έργα ξεκίνησαν από τον Αύγουστο και, μέχρι σήμερα, έχουν προχωρήσει μόλις περίπου 50 μέτρα. Ο ρυθμός εκτέλεσης είναι κυριολεκτικά απογοητευτικός και αδικαιολόγητος. Με την πρώτη βροχή οι εργασίες σταματούν, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουμε να δούμε συνεργείο ή εργάτη στην περιοχή από πριν τα Χριστούγεννα.
Η καθημερινότητά μας έχει μετατραπεί σε κόλαση. Η κατάσταση έξω από τα σπίτια μας είναι χαοτική: σκόνη, θόρυβος, αποκλεισμοί, επικίνδυνες πρόχειρες παρεμβάσεις και πλήρης αναστάτωση χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο.
Ιδιαίτερα προβληματική είναι και η ανεξήγητη απομάκρυνση όλων των κάδων απορριμμάτων από την περιοχή. Για να πετάξει κανείς τα σκουπίδια του, αναγκάζεται να περπατήσει μέχρι την άλλη άκρη της γειτονιάς, γεγονός απαράδεκτο, ειδικά για ηλικιωμένους, οικογένειες και άτομα με κινητικές δυσκολίες. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, καμία πρόβλεψη, καμία εναλλακτική λύση.
Η συνολική εικόνα που αποκομίζουμε είναι αυτή της ανευθυνότητας, της ολιγωρίας και της επιπολαιότητας, με πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης απέναντι στους κατοίκους που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτής της κακοδιαχείρισης.
Ζητούμε:
• σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων,
• άμεση επανέναρξη των εργασιών με κανονικούς ρυθμούς,
• επανατοποθέτηση κάδων απορριμμάτων σε εύλογα σημεία,
• και ουσιαστική ενημέρωση των κατοίκων για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Δεν είναι δυνατόν ένα έργο που υποτίθεται ότι γίνεται για την αναβάθμιση της περιοχής να έχει μετατραπεί σε πηγή καθημερινής ταλαιπωρίας και υποβάθμισης της ζωής μας.
Αναμένουμε άμεσες ενέργειες και απαντήσεις. |
Διαχειριστής
Τηλεφωνικό Κέντρο 1
(Διαχειριστής)