Δήμος Καλαμαριάς
  • Αναφορές
  • Τι είναι το 4myCity
  • Συχνές ερωτήσεις
  • Mobile app
  • Σύνδεση
  • Αναφορές
  • Τι είναι το 4myCity
  • Συχνές ερωτήσεις
  • Mobile app
  • Σύνδεση
  • Αρχή
  • Αναφορές
  • Πλημμύρα λόγω χαμηλού υψόμετρου πεζοδρομίου και βουλωμένων φρεατίων

Αρ. 11453: Πλημμύρα λόγω χαμηλού υψόμετρου πεζοδρομίου και βουλωμένων φρεατίων

Επιβεβαίωση αναφοράς Σύνολο επιβεβαιώσεων: 0
Παρακαλώ συνδεθείτε για να επιβεβαιώσετε
ΠεριγραφήΤο Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, η έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωσης είχε ως αποτέλεσμα τα νερά της Αργοναυτών να ανέβουν το πεζοδρόμιο και να προκαλέσουν την πλημμύρα πυλωτής, ισογείου και υπογείου της γωνιακής οικοδομής. Ενημερώθηκε σχετικά ο Δήμος με επιστολή που στάλθηκε στις 28/06/2022. Στις 08/07/2022 έγινε επανάληψη του φαινομένου, δηλ. έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα την πλημμύρα πυλωτής, ισογείου και υπογείου της ίδιας οικοδομής και πάλι ενημερώθηκε ο Δήμος με επιστολή στις 12/07/2022. Είναι φανερό ότι χρειάζονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, κυρίως με ανύψωση του πεζοδρομίου, το οποίο σε σημεία είναι χαμηλότερο από την ερυθρά της Αργοναυτών με αποτέλεσμα να δημιουργείται λεκάνη στη διασταύρωση των οδών. Δυστυχώς, ο Δήμος δεν έχει απαντήσει στο πρόβλημα αυτό, ούτε έχει προβεί σε κάποιες ενέργειες, από ό,τι τουλάχιστον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Μέσα στην προηγούμενη βδομάδα (22-26/8) έγιναν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Δήμο (υποβολή αιτημάτων και Αντιδήμαρχο) προκειμένου έστω να καθαριστούν τα φρεάτια τα οποία είναι εδώ και καιρό καλυμμένα από σφιχτό και αδιαπέραστο χώμα, δεδομένου ότι έγιναν δύο έντονες βροχοπτώσεις, ευτυχώς όμως χωρίς μεγάλη διάρκεια, οπότε τα νερά δεν πρόλαβαν να ανέβουν αρκετά το πεζοδρόμιο και να πλημμυρίσουν και πάλι την οικοδομή. Σήμερα 29/8, η κατάσταση των φρεατίων είναι όπως φαίνεται στην εικόνα, δηλαδή δεν έχει γίνει καμία ανάδραση από μεριάς του Δήμου.

Ζητούμε:
1) ως βραχυπρόθεσμο μέτρο τον τακτικό και συνεπή καθαρισμό των φρεατίων
2) την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας με ανύψωση του πεζοδρομίου και τη δημιουργία επιπλέον φρεατίων στα χαμηλά υψόμετρα των οδών.
ΚατηγορίαΑντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
ΔιεύθυνσηΤάκη Οικονομίδη 40, Καλαμαριά 551 31, Ελλάδα
Κατάσταση Κλειστή
Προβολή Δημόσια
Δημιουργήθηκε29 Αυγ 2022, 11:57:06 μ.μ.
Ενημερώθηκε6 Σεπ 2022, 11:08:47 π.μ.
Πλημμύρα λόγω χαμηλού υψόμετρου πεζοδρομίου και βουλωμένων φρεατίων

Παρακαλώ συνδεθείτε για να προσθέσετε το σχόλιό σας

Διεύθυνση Καθαριότητας
Επόπτης

Διεύθυνση Καθαριότητας

(Επόπτης)
02 Σεπ 2022 - 12:34
Ολοκληρώθηκε η διεκπεραίωση της αναφοράς από τον Δήμο. Για το αίτημα αυτό είναι αρμόδιο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Κατάσταση αναφοράς: Κλειστή
Eftihia Nathanail
Χρήστης

Eftihia Nathanail

(Χρήστης)
29 Αυγ 2022 - 23:59
Το σημείο με το πρόβλημα είναι γωνία Αργοναυτών με Κούσκουρα.

Κατάσταση αναφοράς: Νέα

4myCity, Δήμος Καλαμαριάς (Όροι χρήσης , Πολιτική Απορρήτου , Cookies)

Developed by Tessera